Vad betyder ordet rizz?

Rizz” är ett slangord som har blivit väldigt populärt bland ungdomar de senaste åren, så pass att det till och med utsågs till ”Årets ord” av Oxford English Dictionary år 2023.

Men vad betyder rizz då?

I grund och botten handlar ”rizz” om karisma, charm och förmågan att attrahera andra. Det kan vara allt från hur man pratar och beter sig till sitt kroppsspråk och sin klädstil. En person med mycket ”rizz” har en förmåga att få andra att känna sig bekväma, uppskattade och attraherade.

Var kommer ordet rizz ifrån?

Ordet ”rizz” sägs ha sitt ursprung i en intervju med den amerikanske skådespelaren Tom Holland, där han använde ordet i ett informellt sammanhang. Därifrån spred sig ordet snabbt på sociala medier, särskilt på plattformar som TikTok.

Varför har det blivit så populärt?

  • Sociala medier: Som nämnts har sociala medier spelat en stor roll i att sprida ordet. Det är lätt att skapa humoristiska och relaterbara innehåll kring ”rizz”, vilket har gjort det till en viral sensation.
  • Ungdomskultur: Ordet rizz har blivit ett sätt för ungdomar att uttrycka sig och skapa en gemensam identitet. Det är ett sätt att prata om relationer, attraktion och personlighet på ett mer lekfullt och lättsamt sätt.
  • Enkelt och minnesvärt: Ordet är kort, lätt att uttala och lätt att komma ihåg, vilket gör det enkelt att använda och sprida.

Sammanfattningsvis kan man säga att ”rizz” är ett modernt slangord som på ett lekfullt sätt beskriver en persons förmåga att vara charmig och attraktiv. Det är ett ord som har blivit en del av ungdomskulturen och som fortsätter att utvecklas och få nya betydelser.

Hälsningar Ordkollen